loading1
loading2
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt

Type

Διαιτολογία

Dietetics

Dietetics

Σε μια εποχή που η εύκολη πρόσβαση των ανηλίκων στις ανθυγιεινές, αλλά εύγευστες κι εντυπωσιακές στην όψη τροφές, έχει οδηγήσει τα ποσοστά εμφάνισης της παιδικής παχυσαρκίας σε μεγάλα ύψη, η μύησή τους στην υγιεινή διατροφή και τους βασικούς κανόνες διαιτολογίας, είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμη. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για αθλητές, όπου η ρύθμιση των υγρών και των υπολοίπων συστατικών του σώματος είναι απαραίτητη, προκειμένου να εξασφαλίζεται καθημερινά όχι μόνο η ευεξία, αλλά και η μέγιστη δυνατή απόδοση σώματος και πνεύματος.

Έχοντας ολοκληρώσει το προφίλ ενός παιδιού ή εφήβου, είναι για εμάς αυτονόητη η επικοινωνία του ειδικού συνεργάτη μας με τον γονέα και τον προπονητή, προκειμένου να ξεκινήσει η δύσκολη διαδικασία σταδιακής προσαρμογής του αθλητή σε ατομικές δίαιτες, ανάλογες με τις εκάστοτε απαιτήσεις. Για να αντιληφθεί κάποιος την σημαντικότητα της διαιτολογίας στην ανάπτυξη ενός παιδιού, πρέπει να επισημανθεί η διαφοροποίηση της ποιότητας και της ποσότητας των γευμάτων πριν ή μετά την αγωνιστική ή άλλη δραστηριότητα, πριν ή μετά τον ύπνο κτλ.

Η κατάλληλη τροφή και η απαιτούμενη ενυδάτωση, αποτελούν σε κάθε περίπτωση τον ιδανικό και αναγκαίο σύμμαχο για να επιτευχθούν:

  • Η φυσική κατάσταση που χρειάζεται για τη σωματική και πνευματική ανάπτυξη, απόδοση και ανάκαμψη.
  • Η θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού, σε συνδυασμό πάντα με την άσκηση